BIO

Riku Torkkeli - koskettavien tarinoiden tulkki

Itä-Helsingistä kotoisin oleva Riku Torkkeli on kulkenut mielenkiintoisen taipaleen pienen pojan laulajahaaveesta kohti äänitysstudiota ja estradeja. “Vaikka rakastuin laulamiseen teini-ikäisenä, ensin piti opiskella, perustaa perhe ja satsata urheilemiseen”. Riku Torkkeli on tehnyt erilaisia musaprojekteja vuosien saatossa harrastusmielessä, mutta kolmenkympin kriisissä Riku otti vasta ensimmäisen laulutuntinsa.

Urheilullinen laulaja on ponnistaa pinnalle ihan luomumenetelmällä: pelkällä hyvällä musiikilla ja komealla äänellä. Torkkeli tuli helsinkiläiselle studiolle demontekoon englanninkielisen bändinsä kanssa. Levytuottaja Pekka Ruuska kuuli demon ja piti laulajan äänestä sekä tavasta laulaa. Demontekoa seuranneiden yhteisten keskustelujen jälkeen Riku päätyi tekemään soolona suomenkielistä musiikkia Kaiku Recordingsille 2011.

Marraskuussa 2012 ilmestyi 'Onnen osia’, joka on huolella tehty, monipuolinen albumikokonaisuus. Levy, jolla lämminhenkinen Riku Torkkeli on päässyt oikeuksiinsa monenlaisten tunteiden taitavana tulkitsijana. Reilut kaksi vuotta työstetyn levyn biisit ovat syntyneet mittatilaustyönä Riku Torkkelille. Monet kappaleet ovat saaneet alkunsa varta vasten järjestetyillä biisileireillä, joissa Riku on itse ollut mukana vaikuttamassa kappaleiden syntyyn ja sanoitusten aiheisiin. Levylle päätyneet kaksitoista kappaletta ovat kaikki läpäisseet Pekka Ruuskan ja Riku Torkkelin tarkan seulan. Onnen osia -albumin ovat tuottaneet Ilkka Wirtanen, Petri Somer ja Hannu Korkeamäki. Biisien tekijöinä mm. Tommi Kalenius, Petri Somer, Esa Nieminen, Henkka Salonen, Ilkka Wirtanen. Sanoistuksista ovat vastanneet Tommi Kalenius, Pekka Eronen, Johanna Vuoksenmaa, Lasse Wikman. Muusikoina levyllä ovat olleet mm. Kerkko Koskinen, Joel Melasniemi, Anssi Nykänen ja Harri Rantanen.

Riku Torkkeli on julkaissut viisi singlejulkaisua, jotka ovat jo omalta osaltaan valottaneet uuden artistin monipuolisuutta Ensimmäisenä singlenä julkaistiin Ei kauniimpaa, johon jousisovituksen taituroi Kerkko Koskinen. Single antoi levylle lupaavan startin -se oli mm. Radio Suomen kahdenneksitoista soitetuin kappale vuonna 2011. Saavutus, johon harva esikoisartisti yltää. Petri Somerin ja Petri Munckin yhteistyönä säveltämä 'Onko ylpeämpää luovuttaa' -kappale ilmestyi juhannuksen 2011 jälkeen ja kappale valikoitui myös mukaan Iskelmägaala 2012 -kokelmalevylle. Rikun popimpaa puolta esittelee biisi ”Vuokrakämpässä”. Neljäntenä singlenä julkaistu "Sido mut sun sydämeen" oli Radio Suomen toiseksi soitetuin kappale Onnen osia albumin ilmestymisen aikaan. Uusin single Kuka ottaisi syliin ilmestyi marraskuussa 2014.

Tällä hetkellä Riku Torkkeli tekee itsenäisesti yhteistyötä lahjakkaiden luottomuusikoiden kanssa ja valmistelee parhaillaan uutta julkaisua. Pysykää siis kuulolla.
 
ETUSIVU ETUSIVU
BIO BIO
JULKAISUT JULKAISUT
VIDEO VIDEO
KUVAT KUVAT
KEIKAT KEIKAT