BIO

Itä-helsinkiläinen Riku Torkkeli on kevään 2011 laulajadebytantti, komeaääninen kolmekymppinen, joka on kulkenut mielenkiintoisen taipaleen pienen pojan laulajahaaveesta, halki hikisten pukukoppien, kohti äänitysstudiota ja estradeja.

“Olen aina halunnut laulaa, mutta ensin piti urheilla”, kertoo Torkkeli, joka on ikänsä pelannut, ensin jääkiekkoja ja sitten salibandyä. “Liikunta ja ihmiskeho on ollut kyllä vahvasti läsnä tähän asti. Ehdin opiskella fysioterapeutiksikin. Mutta nyt on tarkoitus saada leipä laulamisesta.”

Raamikas laulaja on uuden iskelmän kiinnostavampia uusia artisteja. Hän ponnistaa pinnalle ilman kilpailuja, ihan luomumenetelmällä, pelkällä hyvällä musiikilla ja komealla äänellä.

Torkkeli tuli helsinkiläiselle studiolle demontekoon hard rock -bändinsä kanssa. Demon kuuli levytuottaja Pekka Ruuska. Lopulta päädyttiin tekemään suomenkielistä musiikkia, vähän maltillisemmalla kitarasäröllä.

“Haluttiin, ettei tätä ihan heti luokiteltaisi. Rikun musiikki pyrkii koskettamaan tämän hetken ihmistä, joista aika moni asuu kaupungissa, vaikka juuret ovatkin maaseudun mullassa. Ilme on moderni, mutta suomimusiikin perintöä kunnioitetaan”, luonnehtii Torkkelin takapiruna joukkoineen hääräävä Ruuska.

Vuoden 2012 syksyllä ilmestyvää albumia edeltävät single-julkaisut, joiden tarkoitus on antaa kattava kuva uudesta artistista. Niistä ensimmäinen on Ilkka Wirtasen, Petri Somerin ja Pekka Erosen Ei kauniimpaa, johon jousisovituksen taituroi Kerkko Koskinen. Toinen single, "Onko ylpeämpää luovuttaa" ilmestyi juhannuksen 2011 jälkeen ja se on Petri Somerin ja Petri Munckin käsialaa. Molemmat kappaleet ovat soineet mukavasti radioaalloilla ja niittäneet kelvollista listamenestystä Radio Suomella ja Radio Iskemällä. Erityisesti Ei kauniimpaa-kappaleen 12. sija Radio Suomen 2011 soitetuimpien listalla oli toiveita nostattava, Kolmas single ilmestyi 2012 Helmikuun alussa. ”Vuokrakämpässä” biisi on nuorten poppareiden säveltämä ja tuo esiin Riku popimpaa puolta ja kappale on omiaan erityisesti keikoilla, kun meno on ylimmillään. Sävellyksen ovat laatineet yhteistyönä Reckless Loven Pepe Salohalme, Smak-yhtyeestä tuttu Henkka Salonen sekä Jonnaemilia. Teksti on Pekka Erosen osaavasta kynästä.

Neljäs single "Sido mut sun sydämeen"julkaistiin kesäkuussa ja on tällä hetkellä saavuttamassa radiosoittoa.

Lisäksi "Onko ylpeämpää luovuttaa" valikoitui iskelmägaala 2012 kokoelmalevylle ja balladi "Me kuulutaan tähän kuvaan" kertosäettä on kuultavissa Vuosaari elokuvan kohtauksessa.

Kevään 2012 aikana Riku esiintyi ensi kertaa Tartu mikkiin ohjelmassa.

 
ETUSIVU ETUSIVU
BIO BIO
MUSIIKKI MUSIIKKI
VIDEO VIDEO
KUVAT KUVAT
KEIKAT KEIKAT